Αφιέρωμα στο έργο που ανέλαβε η εταιρία μας για το Fealisia Boutique στο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Σε αυτή την πρόταση για το σχεδιασμό και την ανακαίνιση ενός καταστήματος στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής για την Savopoulos Shop Fitting, έχοντας ως δεδομένα την τοποθεσία του δίπλα στη θάλασσα, τη γωνιακή και ολόφωτη πρόσοψή του, αλλά και την ταυτότητα του μαγαζιού, στόχος υπήρξε η διαμόρφωση ενός φρέσκου χώρου με ήρεμες και εναλλασσόμενες χαράξεις που έχουν ως βάση την καμπύλη.

Η καμπύλη βρίσκεται σε όλα τα στοιχεία του χώρου, οροφή, τοιχοποιίες και κατασκευές επίπλων.

Τα υλικά και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν εμπλέκονται μεταξύ τους αρμονικά προκειμένου να δημιουργήσουν διαφορετικές ζώνες μέσα στον χώρο.

Το ξύλο, το μέταλλο, η όψη μαρμάρου και τα παλ χρώματα είναι τα υλικά που κυριαρχούν.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του καταστήματος, το οποίο έχει μία μεγάλη κατά μήκος τζαμαρία, δόθηκε μεγάλη σημασία στον σχεδιασμό των βιτρινών.

Η πολυμορφία των επίπλων που βρίσκονται σε αυτές επιτρέπουν την προβολή διαφορετικών προϊόντων σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά και την οπτική επαφή με το εσωτερικό του καταστήματος, καθώς αυτές περιορίζονται σε χαμηλά ύψη ή σε πιο διάτρητες κατασκευές. Σκοπός ήταν το κατάστημα να είναι εύκολα ορατό στους περαστικούς τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Προχωρώντας στο εσωτερικό του, και έχοντας ως δεδομένο την ανάγκη για πολλές και διαφορετικές εκθέσεις προϊόντων, δημιουργήθηκαν ξεχωριστές ενότητες, οι οποίες ορίζονται από την εναλλαγή υλικού δαπέδου, τα υλικά και τις μορφές κατασκευής, αλλά και τους χρωματισμούς στις τοιχοποιίες. Οι προθήκες προβολής προϊόντων έχουν πολυμορφικό χαρακτήρα και διαφορετικά χρώματα και υλικά προκειμένου να ικανοποιούν την ποικιλία προϊόντων που διαθέτει το κατάστημα, αλλά να υπάρχει και αναφορά σε αυτά.

Κανένα έπιπλο δεν είναι απολύτως όμοιο με κανένα άλλο, δημιουργώντας ένα οπτικό παιχνίδι στην περιπλάνηση του επισκέπτη στον χώρο. 

Πρόκειται εξάλλου για ένα κατάστημα σε καλοκαιρινό κυρίως προορισμό, οπότε όλη η σχεδιαστική πορεία είχε βασικό γνώμονα τη δημιουργία ενός ευχάριστου και φωτεινού χώρου, μιας διαδρομής με διαφορετικά ερεθίσματα και καταστάσεις.